Termékek Menü
0
Ön itt jár: >

Lábbelik

A megfelelő munkavédelmi cipő kiválasztása elengedhetetlen

Minden munkahelyen fontos az, hogy megfelelő lábbeliben töltsük el a napot. Ennek hiányában nem csak, hogy rendkívül kellemetlen a munka, de bizonyos helyeken be sem léphetünk a munkaterületre, hiszen előírás a megfelelő munkavédelmi cipő viselése. Ez inkább az ipari létesítményekre jellemző, ahol biztonsági okai is vannak a munkavédelmi bakancs szükségességének.

Egy biztos, a kényelmes cipő mindenhol jól jöhet, ez pedig azt is jelenti, hogy az ideális bakancs nem csak jól véd, de viselése is megfelelő komfortot kell, hogy biztosítson. Bizonyára elég egyértelmű, hogy a nehéz fizikai munkát, és a szellemi munkavégzést is zavarhatja, ha szorít lábbeli. A munkavédelmi cipő kiválasztásakor figyelembe kell venni minden esetben a munkakörülményeket is, hiszen csak ezután választhatunk ideális lábbelit. Van ahol a csúszós utak jelentenek gondot, máshol esetleg figyelni kell a leeső tárgyakra, ezért olyan cipőt kell Önnek is választania, amely az adott körülményekhez alkalmazkodik.

A legfontosabb tulajdonképpen az, hogy mi ellen kell védekezni leginkább. A csúszásmentes cipők mellett sokszor van szükség vegyszerálló és acélbetétes bakancsokra is, valamint egyéb speciális lábbelikre. Ezek kiváló védelmet nyújtanak az áramütések ellen, a magas hőmérséklet ellen és a mechanikai sérülésekkel szemben is, amelyek a leggyakoribbak. A munkavédelmi cipők esetében a kényelem mellett a strapabírás is elvárás, hiszen ezek a lábbelik gyakran hatalmas terhelésnek vannak kitéve. Arról nem is beszélve, hogy legalább 8 órán keresztül fogjuk hordani.