Termékek Menü
0

Coverguard munkavédelmi szandálok

Rendezés:
Várható szállítás: 2017. október 31.
Előrendelhető
7.917 Ft + ÁFA (10.055 Ft)
Várható szállítás: 2017. október 31.
Előrendelhető
7.318 Ft + ÁFA (9.293 Ft)
Várható szállítás: 2017. október 31.
Előrendelhető
5.854 Ft + ÁFA (7.434 Ft)

A munkavédelmi szandál típusai és szerepe

Építkezéseken, gyárakban, kis- és nagyüzemekben elengedhetetlen a munkavédelmi lábbeli, amely megfelelő biztonságot nyújt a lábujjaknak a ráeső súlyok, a talpnak az átszúrás, a bokának a kibicsaklás ellen. Azonban a hatékony munkavégzés érdekében legalább olyan fontos a komfortérzet is, ezért ahol viszonylag magas hőmérsékletben kell dolgozni, ott a munkavédelmi szandál sokkal jobb szolgálatot tehet, mint a bakancs.

Furcsának hangozhat, hogy egy szandál, hogyan lehet munkavédelmi jellegű, de el kell vonatkoztatni a hagyományos nyári cipőktől, mert itt nem néhány pántról és egy vékony talpról van szó. A munkavédelmi szandál ugyanolyan lábujj-, talpátszúrás elleni védelemmel van ellátva, mint a bakancsok, csupán sokkal nagyobb hangsúly van fektetve a szellőzőképességre. A bélés és a talpbetét speciális légáteresztő, izzadtságszívó, nedvességelvezető és bőrsemleges anyagokból készül, amelyek egy kellemes hőmérsékletet tudnak biztosítani a láb számára.

Egyes modellek néhány szellőzőréssel is ki van egészítve, ami már egészen hasonlóvá teszi az szandálokról alkotott képhez, de ezeket csak bizonyos környezetben lehet alkalmazni. Az, hogy milyen típusú munkavédelmi szandál felel meg, azt ugyanúgy, mint a cipők és bakancsok esetében, a munkakör, illetve az aktuális feladat szabja meg, hogy mi ellen kell védelmet nyújtson. Ha például megtörténhet, hogy valamilyen veszélyes anyag a lábra fröccsen vagy folyik, akkor természetesen a telített felsőrésszel rendelkező munkavédelmi szandál a megfelelő, de ha csak a talp sérülhet, akkor a szellőzőnyílásos verziók is szóba jöhetnek.